FANDOM


Конфлікт редагування виникає в рідкісній ситуації, коли два або більше користувачів починають одночасно редагувати одну й ту саму частину сторінки та вносять суттєві зміни, коли вони зберігають зміни.

Що відбувається, і як уникати конфліктів редагування з іншими? Редагувати

Другому редактору, який зберігає зміни, буде сказано, що існує конфлікт, завдяки якому хтось інший зберігає сторінку, оскільки він почав її редагувати.

EditConflict1

Початковий екран у конфлікті редагування

Ви можете натиснути жовтий банер, щоб прочитати інше повідомлення:

EditConflict2

Розширене сповіщення

Найпростіший спосіб вирішити конфлікт редагування, коли це станеться, — це додати ваші зміни до версії, яка була збережена, перш ніж ви спробуєте зберегти вашу. Коли з’явиться вікно конфлікту редагування, ви побачите поле з вашою версією сторінки, а також останньою збереженою версією. Зауважте, що текст, який відображається червоним на екрані конфлікту редагування, є вашим, але він ще не в тексті статті. Вам потрібно буде вручну повторно додати його на сторінку. Ви можете скопіювати його з нижнього поля, де знаходиться ваш текст, і вставити його на головний екран редагування. Потім зберегти сторінку, і ви також додасте ваше редагування.

EditConflict3

Ваша версія знаходиться в нижньому полі, і її можна додати на основний екран редагування на сторінці.

Також пам’ятайте, що при редагуванні конфліктів у назві є слово «конфлікт», вони не є бійкою чи аргументом. Ніхто цілеспрямовано не потрапив у конфлікт редагування з вами, тому не забувайте припускати добрі наміри і не брати участь в контрах щодо конфлікту редагування. Це був просто випадок поганого часу!

Як я увійшов у конфлікт редагування з собою? Редагувати

Це іноді трапляється, якщо ви редагуєте, опублікуєте, а потім натисніть клавішу «Назад» у своєму веб-переглядачі, щоб повернутися до поля редагування. Ви можете уникнути цього, скориставшись клавішою «Редагувати», щоб відкрити новий екземпляр вікна редагування, а не використовувати «Назад». Інша можлива причина цього полягає у натисканні клавіши «Зберегти» або «Опублікувати» двічі, викликаючи подання двох редагувань.

Див. також Редагувати

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.